Hizmetlerimiz

Mimari Camlar

Mimari cam bir şekilde kullanılan cam yapı malzemesi. En tipik olarak saydam olarak kullanılan cam dış duvarlarda pencereler dahil yapı zarf malzemesi. Cam aynı zamanda iç bölümleri ve mimari bir özellik olarak kullanılır. Binalarda kullanıldığında, cam genellikle ait güvenlik türü takviyeli sertleştirilmiş ve gözlük lamine de yer almaktadır. Cam, doğal ışığı binaların içine taşırken, güneş kontrol ve ısı yalıtım özelliği ile enerji tasarrufu sağlıyor, gürültü ve güvenlik kontrolüne de katkıda bulunuyor. Mimari cam, çevreye de duyarlı olan bir projedir. Glasstech Trading Ltd, her konuda olduğu gibi çevre konusunda da hassasiyet gösteren bir firmadır. Camın mimaride kullanılması gelişim açısından bir geçiştir ve günümüz mimarisinin geldiği noktayı da göstermektedir.

Lamine Cam

Lamine cam, birden fazla plaka camın aralarına polivinilbutral denilen (PVB) sert bir koruyucu maddenin yerleştirilmesi ve ısı basınç uygulaması ile kalıcı olarak birleştirilmesi ile oluşturulur. Presleme sonucu görüntü tek cam görüntüsüdür. Kırıldığında ara katman olan PVB camın dağılmasını engellemekte ve böylece güvenlik bakımından emniyetli bir cam çeşidi olmaktadır.
Özellikleri nelerdir? • Kırılır ama dağılmaz • UV ışınlarını %99 oranında engeller • Ses yalıtımı sağlar

Temperli Lamine Cam

Temperli lamine cam, hem lamine cam hem de temperli camın güçlü özelliklerini içerisinde barındıran bir cam türüdür. İki veya daha fazla temperli cam katmanının PVB ara katman ile birleştirilmesi ile temperli lamine cam üretilmektedir. Bu sayede hem lamine camın avantajlarını hem de temperli camın avantajlarını taşır. Lamine cam kırılmayı önleyici bir özelliğe sahipken temperli cam sert bir yapıya sahiptir. Temperli lamine cam ise hem kırılmayı önleyici hem de sert bir yapıya sahip bir cam türüdür.

Isıcam Arası Jaluzi

Isıcam Arası Jaluzi Jaluzi yatay gelen güneş ışınlarını kontrol etmek ve yeteri kadar doğal ışığı içeri alabilmek için çıkartılmış bir üründür. Jaluzili ısıcam; geniş renk yelpazesine sahip ve ayarlanabilir yatay çift cam arasına yerleştirilmesiyle üretilmektedir. Farklı cam kombinasyonları ile üretilebilen jaluzili çift camlar manuel veya uzaktan kumandalı olarak kontrol edilebilmektedir. Zamanla gelişen teknolojiyle daha önce camın yüzeyinde kullanılan jaluzinin dezavantajlarını ortadan kaldırmak için jaluzi ısıcamın içinde çalışabilecek duruma getirilerek daha kullanışlı ve dayanıklı hale getirilmiştir.

Magic Glass

Cam kullanıma hazır halde iken opak bir görüntüye sahiptir. Cama elektrik akımı verildiğinde ise şeffaflaşmaktadır. Bu nedenle toplantı odalarında, ara bölmelerde, sorgu odalarında ... vb. çeşitli uygulamalarda kullanılmaktadır. Ara film tabakasının özelliği nedeni ile bu cam aynı zamanda projektör cihazından görüntü aktarılmasında perde fonksiyonu sağlamaktadır. Bu özelliği nedeni ile hareketli reklam yapmak mümkündür.

Emaye Boyalı Cam

Emaye Boyalı cam temperlenerek güçlendirilmiş, bir tarafı emaye boya ile kısmen veya tamamen kaplanmış cama denir. Emaye boya temperleme sırasında cam yüzeyine nüfus ederek pişmektedir. Bu nedenle temperlenmiş boyalı camın yüzeyinden boyayı çıkarmak mümkün olmamaktadır.

Renksiz Düz Cam

Şişecam Renksiz Düzcam, tüm cam uygulamaları için temel üründür. Üretim teknolojisi sayesinde yüksek kalitelidir. Tüm cam uygulamaları için temel üründür. Saydamlığı sayesinde yüksek ışık geçirgenliğine sahiptir. Farklı kalınlık ve ebatlarda, sürekli ve kesintisiz tedarik imkanı mevcuttur. Şişecam Renksiz Düzcam, tüm cam uygulamaları için temel üründür. Şişecam Renksiz Düzcam ürününe ikincil işlemler uygulanarak yalıtım camı ünitesi, lamine cam, temperli cam, kısmi temperli cam, emaye boyalı cam, bombeli cam, kaplamalı cam, ayna ve boyalı cam üretilebilmektedir.

Low-E Cam

Low-E Cam, Şişecam Düzcam’ın ısı kontrol camıdır. Isı kontrolü ve enerji tasarrufu sağlar. Yakıt giderlerini azaltır. Şeffaflıktan ve doğal gün ışığından ödün vermez. Cam yüzeyinde oluşan buğulanmaları geciktirir. Güneş ısısından maksimum fayda sağlar. Pencere önlerinin kışın soğuk olmasını engeller. Eşyaların ve kumaşların renklerinin solma nedeni olan ultraviyole (UV) ışınlarının geçişini %76 oranında engeller. Sıradan çift camlara kıyasla, Şişecam Low-E Cam kullanılarak üretilen Isıcam S için yapacağınız harcama, kışın yakıttan sağlayacağınız tasarruf ile size 1-2 yılda geri döner. Low-E kaplama, lamine cam üzerine yapıldığında emniyet ve güvenlik ihtiyacını karşılar. Şişecam Low-E Cam, Şişecam Düzcam’ın ısı kontrol camıdır. Isıcam Yetkili Üreticileri (IYÜ) tarafından Şişecam Low-E Cam kullanılarak üretilen çift cam üniteleri, Isıcam Sistemleri S Serisi markasıyla pazara sunulur. Şişecam Low-E Cam ile yapılan Isıcam Sistemleri S Serisi, ısı kayıplarını tek cama göre %77, sıradan çift cama göre %50 azaltır ve ısıtma giderlerinden tasarruf sağlar.

Yüksek Reflektif Cam

Yüksek Reflektif Cam, Şişecam Düzcam’ın reflektif güneş kontrol camıdır. Bina içine güneş ısısı girişini sınırlar, güneşin aşırı parlaklığını denetler, iç mekânın serin kalmasını sağlar ve enerji tüketimini azaltır. Reflektif özelliği ve vizyon-spandrel uyumunu sayesinde cam cepheli binalarda görsel bütünlük sağlar. Işığın kuvvetli olduğu yönden bakıldığında ayna etkisi yaratır. Örneğin gündüz saatlerinde içten dışa, gece ise tam tersine dıştan içe tek yönlü görüntü sağlar. Temperleme, kısmi temperleme, emaye baskı ve lamine yapılabilir. Not: Kaplamalı yüzey içe (2.yüzey) gelecek şekilde kullanılır. Bütün güneş kontrol camlarında ısıl kırılma riskleri vardır. Bu nedenle Şişecam Yüksek Reflektif camların temperli veya kısmi temperli kullanılması tavsiye edilir Lamine yapılırken ısıl kırılma risklerine karşı lamine camın tüm katmanlarının temperlenmesi veya kısmi temperlenmesi gerekir. Yüksek Reflektif Cam, Düzcam’ın reflektif güneş kontrol camıdır. Yüksek Reflektif Cam, tek plaka halinde kullanılabileceği gibi Isıcam Sistemleri içerisinde de yer alabilir. Şişecam Low-E Cam ile oluşturulan Isıcam Sistemleri S Serisi, güneş kontrol özelliğine ek olarak ısıtma giderlerinden de tasarruf sağlar

Solar Low-E Cam

Solar Low-E Cam, Düzcam’ın ısı ve güneş kontrol camıdır. Tek bir kaplama ile güneş kontrolünü ve ısı yalıtımını bir arada sağlar. Yakıt ve klima giderlerini azaltır. Şeffaflıktan ve doğal gün ışığından ödün vermez. Cam yüzeyinde oluşan buğulanmaları geciktirir. Pencere önlerinin kışın soğuk, yazın sıcak olmasını önler. Eşyaların ve kumaşların renklerinin solma nedeni olan ultraviyole (UV) ışınlarının geçişini %91 oranında engeller. Sıradan çift camlara kıyasla, Şişecam Solar Low-E Cam kullanılarak üretilen Isıcam K için yapacağınız harcama, ısıtma ve soğutma masraflarından yapacağınız tasarruf ile 1-2 yılda geri döner. Solar Low-E Cam, Şişecam Düzcam’ın ısı ve güneş kontrol camıdır. Isıcam Yetkili Üreticileri (IYÜ) tarafından Şişecam Solar Low-E Cam kullanılarak üretilen çift cam üniteleri, Isıcam Sistemleri K Serisi markasıyla pazara sunulur. Dört mevsimin bir arada yaşandığı ülkemizde, Şişecam Solar Low-E Cam ile yapılan Isıcam Sistemleri K Serisi, ısı kayıplarını tek cama göre %77, sıradan çift cama göre ise %50 azaltarak kışın yakıt giderlerinden; güneş ısısı girişini sıradan çift cama göre 40% azaltarak yazın soğutma masraflarından tasarruf sağlar.
Başa dön